Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundberg tackar ja

Annons

Lars Lundberg, 49, har nu tackat ja till tjänsten som närsjukvårdschef i Ludvika.

-Jag har sagt till honom att han måste börja senast den 1 juni, säger Claes-Göran Björck, länsövergripande närsjukvårdschef.

Det var den 21 mars som politikerna i landstingsstyrelsen beslutade att erbjuda Lars Lundberg tjänsten efter Lars Astgård.

Lundberg har samtalat med Björck om jobbet och de är i stort sett överens.

-Lönen är inte det viktigaste för mig utan det är uppdraget som är intressant.

-Det är kris i vården, det är det. Det viktigaste är att erbjuda de boende i Västerbergslagen så god sjukvård som möjligt utifrån de ekonomiska förutsättningarna. Och det i sig är en utmaning, konstaterar Lundberg.

Han var tidigare ambulanschef i Ludvika-Vansbro men har sedan hösten 2001 varit tjänstledig. Detta med anledning av arbete i Eritrea där han jobbar på uppdrag av Förenta Nationerna.

Han befinner sig fortfarande i Afrika men kommer hem till Persbo i slutet av april eller början av maj. Sedan väntar några veckors ledighet innan det är dags att ta sig an ett av de tuffaste jobben som finns i regionen.

-De lokala facken har förespråkat Lars Lundberg. Vi har förhandlat och protokollet ska bli undertecknat den här veckan. När det är gjort kan jag säga att det är helt klart att han får jobbet, säger Claes-Göran Björck.

Nytt försök med HVDC-kabel

CER har begärt att KMPG Corporate Finance söker sy ihop ett projekt tillsammans med privata och samhällsägda finansiärer. Projektet är värderat till 400 miljoner euro.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons