Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lunån är bäst på jorden

Annons

Lunån är Lars-Eriks Lunås paradis på jorden. - Här har vi Lunåare bott sedan Hedenhös och nog har jag rest en del och sett många platser som till exempel Jerusalem men vackrare plats än Lunån kan jag inte tänka mig.

Lars-Erik Lunå låter mycket övertygande och det hörs hur gott han trivs på hemmanet som en gång var hans farfar Simons.

Som liten pojke fick han följa med farfar på rävjakt i månljusa vinternätter.

- Farfar gav mig många fina upplevelser som blivit till ovärderliga minnen.

För Lars-Erik är jakten en naturlig del av livet på landet som han uppskattar så mycket. Hela familjen är friluftsmänniskor, Lars-Erik springer, cyklar och åker längdskidor, allt för nöjes skull. Motionen får han på köpet.

Musik är också en livsnödvändighet för Lars-Erik. Han spelar trumpet och dragspel till husbehov, han har sjungit i flera körer och spelat i Vika kyrka men idag hinner han bara sjunga tillsammans med Hanna och Ida.

- Jag hinner i alla fall lyssna på musik och då blir det allt från Bach till Buddy Guy. Bach är nog musikens främste ändå, tycker Lars-Erik. Men steget är inte långt från Bach till Led Zeppelin, en annan storfavorit.

Lars-Erik har en imponerande Zeppelinsamling att välja ur.

Arbetsveckorna ägnar han åt Falu Kuriren där han sedan tio år är mediasäljare. Han kom till tidningen i slutet på 1980-talet , då som grafiker, gjorde ett mellanspel som utbildare vid Amu-gruppen innan han alltså återvände.

- Under mina tio år här har arbetet förändrats mycket. Idag arbetar vi med reklam i alla former, förutom traditionella annonser också civiltryckssaker, nätbaserad reklam, ja, det mesta som kunderna önskar.

Lars-Erik är politiskt intresserad och sitter i Falu kyrkliga samfällighet och representerar centern i kommunpolitiken.

När han får en stund över läser han gärna en god bok eller tidskrifter som Bike eller Guitar World och gärna Grönköpings Veckoblad.

I sommar ska han kanske delta i det som han kallar ett psykosocialt experiment som familjen testat tidigare - nämligen husvagnssemester.

- Till Bingsjö tar jag gärna husvagnen men längre resor är tveksamt , jag är nog ingen nomad.

Till sommaren blir det kanske också ett större 40-årskalas fastän Lars-Erik egentligen inte tycker att det ska vara så mycket väsen för 40 år.

I helgen firar han med familjen och släkten hemma i Lunån.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons