Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnt helgfirande i Falun

Annons

Det blev en ovanligt lugn midsommarhelg i Falu kommun. Ett fåtal fall av skade-görelse och bråk har anmälts, och midsommardagens arr-angemang på Dössberget blev en lugnare tillställning än förra året.

Kanske bidrog det kyliga fredagsvädret till att midsommaraftonens firande blev i stort sett problemfritt. Lör-dagen bjöd på skönare utomhustemperaturer, och cirka 4 500 personer valde att åka till Dössberget för att se den traditionella midsommardagskonserten med Pumpbolaget.

- Det var väldigt god stämning, både vädret och arrangemanget var lyckat, säger Thomas Björklund, ordförande i den arrangerande hembydsföreningen.

Efter förra årets arrangemang kom kritik från bland annat räddningstjänsten, som tyckte att arrangörerna hade anlitat för få ordningsvakter. Det hade varit mycket fylla och ett kraftigt tryck framför scenen, där det fanns risk att männi-skor skulle trampas ned.

I år hade hembygdsföreningen anlitat ytterligare några vakter, sammanlagt fanns där 14 stycken. Fem-sex poliser var stationerade på Döss- berget och ytterligare fem-sex rörliga poliser fanns där större delen av kvällen. Tre lindrigare fall av misshandel och ett fall av skadegörelse anmäldes dock från Dössberget i lördags.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons