Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet tar inte skolans pengar

Annons

Svar till Åsa Bengtsson, Ingrid Stenvall och Torbjörn Messing, den 16 oktober.

De tre företrädarna för Lärarförbundet i Falun påstår att en planerad utveckling av Lugnetområdet ska bekostas av Falu kommun och på så vis konkurrera med skolan om pengarna. Sammanfattningsvis menar Lärarförbundet att pengarna ska satsas på skolan i stället för på Lugnetområdet. De ställer anställda i skola mot investeringar på Lugnet.

Vad saken egentligen gäller är att kommunen fått investeringsmedel från regionen och EU. Sammanlagt har vi fått 11,5 miljoner kronor av den totala investeringen på 27 miljoner. Pengarna ska användas så att Falun och Lugnetområdet på olika sätt blir mer attraktivt och trafiksäkert. Bland annat kommer en ny infart att byggas. Den ska ersätta Lugnetledens farliga korsning med Skuggarvsvägen. En bergbana byggs för att betjäna turister, evenemangsbesökare och idrottsmän. Investeringen i bergbana kostar knappt tio miljoner. Utan EU-medel hade det inte blivit någon bergbana.

EU-medlen kan inte användas för annat än infrastrukturåtgärder. Inte heller påverkar de här investeringarna skolans eller någon annan kommunal förvaltnings anslag. Däremot ger de förutsättningar för en utveckling av Lugnet och vår kommun som i slutändan ska ge större skatteintäkter - att satsa på exempelvis skolan. Vi sår nu för att i framtiden få större resurser för välfärd.

JONNY GAHNSHAG (S

Mer läsning

Annons