Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet i privat regi

Annons

Bakom planerna på att göra Lugnet till en anläggning av verkligt hög klass ligger dels anläggningens omfattande renoveringsbehov, dels Faluns satsning på profilområdet hälsa-idrott.

Det som bland annat behöver göras på Lugnet är att bygga en ny infart till området, och att förbättra både miljön och infrastrukturen.

Andra saker som kommunen också vill satsa på är: äventyrsbad, golfbana, snowboardanläggning, evenemangshall och ett Idrottens hus. Tanken är att Lugnet ska bli landets bästa åretruntanläggning som vänder sig både till eliten, motionärer, turister, studenter och forskare. Runt 200 miljoner kronor räknar man med att satsningen på Lugnet kommer att kosta, pengar som kommunen inte själv har råd att investera.

Det kommunen nu därför prioriterar är att bjuda in minst tre entreprenörer till ett partnerskap för att utveckla Lugnet, och att ta fram en stabil och långsiktig ekonomiskmodell. Redan i februari nästa år hoppas kommunen kunna ta ställning till vilka privata intressenter som är intressanta att samarbeta med.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons