Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnet ger svingrum för unga golfare

Annons

Det har getts svingrum för de yngre förmågorna ute vid Lugnets golfbana under sommaren. Golfklubben har arrangerat söndagsträffar med Ulrika Tros som ledare. Men någon regelbunden fortsättning under hösten blir det inte, då den populära golffröken flyttar och någon ny ungdomsansvarig är inte tillsatt.

Åtta träffar har haft halvdussinet deltagare varje gång och sammanlagt har något tiotal medverkat. Ulrika Tros var svingfröken för barn- och ungdomsverksamheten.

- Det fanns ingen annan tillgänglig och jag tyckte att jag ville försöka. Men egentligen så är jag ju ingen golflärare, säger Ulrika Tros, men får mothugg från sina två bästa adepter.

- Jo, men det är du väl, protesterar Camilla Persdotter, 14, direkt.

- Vad är det du lärt oss då? Innebandy? invänder Emmelie Nygårds, 13, fyndigt.

Båda rosar Ulrika Tros egenskaper som golfguru. Och före sommarens ungdomsträffar hade de inte testat sporten. Men de passen plus några på egen hand har gett mycket goda resultat.

- De är kanonduktiga, fastslår Ulrika Tros.

Hon har också haft med sig Emmelie och Camilla till Snöåns golfbana i Järna, där de fick en timslång instruktion.

Ulrika har ombetts att försöka fortsätta under hösten, men då hon ska studera i Karlstad till gymnasielärare och studierna går i första hand.

- Jag kan inte åka upp regelbundet. Det blir för långt att pendla, konstaterar Ulrika Tros.

Däremot kan det bli en och annan punktinsats.

- Några helger under hösten ska jag hem till Malung och då kan vi alltid försöka planera in ett pass, säger Ulrika Tros.

Förhoppningar finns också att det nästa sommar ska gå att arrangera nya söndagsträffar för barn och ungdomar på Lugnet-banan.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons