Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lugnet får inte bli en klassfråga"

Annons

För Ingalill Persson är frågan om en partner kring Lugnet inte ny. Den diskuterades redan när hon var oppositionsråd och hon har funderat mycket på den. Att hon skulle försökt sig på en kupp och sticka kniven i ryggen på Jonny Gahnshag tillbakavisar hon bestämt.

- Jag har legat lågt i två år men jag har som medlem i arbetarkommunen rätt att gå dit och säga min mening om det är något som jag anser är viktigt och det är det här, säger hon.

Hon är fast övertygad om att privata intressen på Lugnet är av ondo. Hon har studerat hur det gått i Finland där privata intressen tagit över idrottsanläggningar. Priserna har höjts och tillgängligheten minskat för vanligt folk. Och så kan det också bli i Falun, anser hon.

- Lugnet får inte bli en klassfråga. Det är ett av våra starkaste varumärken och största fritidsgård uppbyggd av Falubornas skattepengar och jag vill inte se samma utveckling här som i Finland, säger hon.

Men med det förslag som ligger kan det mycket väl bli så, befarar hon. Enligt utredningen ska Lugnet dra till sig fler evenemang för att få bättre ekonomi.

- Men detta är i dag en omöjlighet. Redan nu får gymnasie-skolan och idrottsutbildningarna stå tillbaka för evenemang och mässor på Lugnet, säger hon.

Och ser man det ur ett folkhälsoperspektiv med det ökande antalet överviktiga barn är en minskad tillgänglighet till Lugnet helt upp åt väggarna, anser hon.

Hon tycker också att det är lite väl övermaga av Widar Andersson att beskylla henne för att ha en kvasiideologi.

- För mig är det här en djupt ideologisk fråga. Widar Andersson och jag har väldigt olika uppfattning om vad som är ideologi i vårt parti och det finns många som har synpunkter på hans ideologiska förankring i partiet, säger Ingalill Persson.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons