Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn påskhelg i Sälen

Annons

Polisen i Sälenfjällen har haft en av de lugnaste påskhelgerna någonsin.

- Under hela påskhelgen har vi gjort ett drygt 30-tal olika ingripanden, men det har handlat om småsaker, säger polisman Kjell Röngård i Sälen.

- Med tanke på hur mycket folk det har varit i Sälenområdet under påskhelgen är det mycket positivt att det inte inträffat några större händelser. Mest glädjande är att det inte förekommit ett enda våldsbrott, säger Kjell Röngård.

Polisen har fått rycka ut till några trafikolyckor, bland annat de tre som inträffade under skärtorsdagen. Men i övrigt har det bara varit smärre olyckor. Man har också fått rycka ut när folk skadat sig på fjället men inte heller här har det varit något allvarligt. Fjällräddningen har inte behövt göra en enda utryckning.

Även skoterförarna skötte sig bra. Ingen hade druckit alkohol och de påpekanden som gjordes handlar mest om småsaker. Bland annat saknade någon behörighet att köra skoter och i något fall var skotern inte skyltad på rätt sätt. Det har heller inte förekommit stölder i någon större omfattning, men polisen har varit tvungen att rycka ut till ett mindre familjebråk.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons