Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn påskhelg i norr

Annons

Under påsken satsade polisen på att hålla efter skoterbus och nykterhet hos förarna. Två skoterförare ertappades med rattfylleri.

Två norska förare saknade nödvändiga papper för skotrarna de körde och rapporterades.

- Under skoterövervakningen hade vi tillgång till helikopter. Den bemannades med en sjuksköterska för att kunna ta blodprov på plats, säger Lena Nilsson.

En skoterolycka inträffade på påskafton. Den starka vinden på Grövelsjön tog fatt i en skoterkälke och kastade fram den så att gasen kom att hänga sig. Det gjorde att skotern skenade innan den slutligen voltade. Föraren klarade sig dock relativt lindrigt undan.

Idre fjäll hade mycket folk men där var ändå relativt lugnt. En berusad gäst vägrade lämna en bar efter stängning. Ordningsvakterna som avvisade honom fick problem, då mannen kastade en flaska genom en entrédörr och är nu anmäld för våldsamt motstånd och skadegörelse.

På parkeringen utanför Idre fjäll tog ordningsvakterna en berusad gäst som körde bil på parkeringen.

En 17-årig yngling tog en flaska konjak när han lämnade Idre fjäll. Vad han inte anade var att flaskan kostade runt 11 000 kronor. Ynglingens dyrbara smak riskerar att kosta honom ett åtal för grov stöld.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons