Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luftig lek på Lugnet

Annons

Då är Luftkuddeland i sporthallen på Lugnet en alldeles utmärkt och lite annorlunda sportlovsaktivitet den här veckan.

Luftkuddeland är en anläggning med sju olika attraktioner av uppblåsbara luftkuddar och ett av Sveriges största inom sitt område. Lugnets a-hall är fullpackad med uppblåsbara kuddar, här finns bland annat Stora borgen, Piratskeppet, Bungyrun med flera. Luftkuddarna drivs av små fläktar som sprutar in luft i de stora kuddarna. Varje eftermiddag rivs anläggningen för att ge plats åt andra aktiviteter.

Den allra häftigaste i Luftkuddelandet är hinderbanan - Europas största, 5,80 meter hög, 4,5 meter bred och 26 meter lång.

Det märks också att hinderbanan är något speciellt, utan tvekan barnens stora favorit.

- Jättekul, det här är roligt, tyckte lilla Rebecka 5, och kastar sig ner för den branta hinderbanan utan minsta rädsla i kroppen.

Intresset för luftkuddeland på Lugnet har varit lite svalt så här i början på sportlovet. Kanske är det det fina vädret som skrämmer bort sportlovslediga Falu-ungdomar att ge sig i kast med inomhusaktiviteter.

- Det var bättre i fjol, när vi var här på Lugnet för första gången, i måndags hade vi ett 70-tal besök, det ser lite bättre ut i dag, säger Janne Svensson, från Helsingborg, som driver Luftkudde- land.

- Jag hoppas att det kommer fler barn de dagar som återstår. Om inte så måste jag överväga att slopa Falun till nästa år, det måste ju gå runt ekonomiskt, säger Janne Svensson.

De som valt Lugnet hade i alla fall väldigt roligt med att klättra och hoppa i de olika attraktionerna.

Janne Svensson lever på att åka runt i landet med sitt Luftkuddeland. Han började redan 1999 med den här verksamheten.

- Från början hade vi bara ett fåtal uppblåsbara borgar, säger Janne, som fyndigt nog döpt företaget till Borgmästarna.

I dag turnerar Janne Svensson och en kompis runt om i landet med två uppsättningar av luftkuddecirkusen.

- Vi turnerar cirka 25 veckor. Under sommaren besöker vi Öland, Västervik och Stockholm under längre perioder, säger Janne Svensson, Luftkuddelands egen borgmästare.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons