Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikatjejen Linda utmanar Gladiatorerna

Annons

Linda Ejnarsson, är förutom två-barnsmamma och styvmor, blivande utmanare i tv-programet Gladiatorerna. Programet kommer sändas i höst med ledning av programledarna Agneta Sjödin och Gunde Swan.

I går började inspelningarna för den första deltävlingen, i Växjö.

Idén från tv-programmet Gladiatorerna kommer från början från USA. Lindas syster som bor i USA tyckte att det skulle passa Linda. Linda själv hade knappt sett programmet, gjorde ett försök.

- Jag trodde att det skulle vara svårt att komma med så jag sökte som en kul grej.

Linda är en idrottstjej. Hon har spelat fotboll i tio år. I klubbarna IFK Ludvika och IFK Grängesberg. Hon har även ägnat sig åt invidiuella sporter, som skidåkning och orientering och inte mindre än fyra Vasalopp, har hon bakom sig.

- Jag motionerar för att jag mår bra och tycker att det är kul. Det är inte i tävlingssyfte längre, berättar Linda.

För att bygga upp styrkan och konditionen till tv-programet har Linda fått hjälp av Anders Olausson med spinning och kondition och Roger Lundin med styrketräning på "Må Bättre".

Första uttagningsprovet gick ut på att Linda måste klara av att springa tre kilometer under 15 minuter, tio armhävningar och tre chins. Det klarade Linda enkelt.

Andra uttagningsprovet gick ut på att visa sin snabbhet, smidighet och styrka.

Efter två veckor kom beskedet. Hon hade blivit antagen.

Linda fick åka tillsammans med de andra tjejerna på träningsläger i Växjö. Där tränades de blivande utmanarna hårt från morgon till kväll. Tyvärr slog Linda av senorna i båda lillfingrarna.

- Jag har fortfarande lite rörlighet kvar, säger Linda positivt och vickar lite med sina omplåstrade lillfingrar.

- Träningsveckan var jättetuff. Jag var helt slut efteråt. Vi tränade hårt mot varandra och jag var helt blå på flera ställen på kroppen. Alla hade ont någonstans. Men vi hade kul tillsammans och blev ett bra team. Av alla grenar gillade Linda "Sumobollen" bäst, som går ut på att putta ner sin motståndare från ett podium med en stor boll. Men vilka grenar hon kommer att få tävla i får hon inte veta förrän precis innan.

Linda känner sig inte nervös. Ännu.

- Men jag tror att så fort jag kommer ut där och blir medveten om tv-kamerorna, då blir jag säkert jättenervös. Det ska bli skönt när det här är över. Nu har jag gått och tänkt på det här sedan i maj. Men det har gjort mig väldigt fokuserad.

Tre SM-finaler måste Linda klara av för att gå vidare till den slutliga finalen, där hon tävlar med två andra tjejer, om att vinna. Priset är en Harley Davidsson. Linda tror att hon har en god chans att vinna.

- Mycket beror på vilka grenar man får och vilka gladiatorer man får möta. Vissa av grenarna är svårare än andra och samma sak gäller gladiatorerna.

Men Linda kommer inte att deppa i hop om hon inte vinner.

- Jag har en stark vilja att vinna i mig, men jag har lärt mig genom åren att inte vara en dålig förlorare. Att vara med i Gladiatorerna är en kul grej som bara gäller en gång i livet. Jag är laddad!

LINDA LUNDQVIST

Mer läsning

Annons