Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikas äldsta uppvaktades

Annons

Födelsedagsbarnet välkomnade gratulanterna i sitt prydliga och trivsamma hem vid Hillängstorget. Där har hon bott sedan många år och trivs gott med tillvaron. Bland annat gillar hon att handarbeta och emellanåt brukar hon också sitta vid symaskinen och förfärdiga fina alster.

Förutom gratulationer från sonen och de närmaste släktingarna blev det också uppvaktning från Ludvika församling. Kyrkoherde Kajsa-Britta Frogner och tillförordnade diakonissan Gunilla Nygren anlände under eftermiddagen med blommor och en så kallad guldbibel som present.

Kyrkoherden höll ett vackert högtidstal och utbringade ett fyrfaldigt leve för jubilaren. Alla närvarande stämde upp i Ja må hon leva...

Till gratulanternas skara hörde även Nya Ludvika Tidning som hade den äran att få överlämna en fin blomsterbukett till den nyblivna 105-åringen.

Ett trevligt inslag i firandet var när kände nöjespappan, musikern och artisten Eric Christoffersson, tillika orkesterkamrat med Hilmas son Sten, anlände. Han svarade för en sångmusikalisk hyllning som blev mycket uppskattad av såväl hyllningsföremålet som gästerna.

Hilma Lundgren är född i Söderbärke och uppvuxen i Tunkarlsbo. Hon var en i en syskonskara om åtta och hade sin skolgång i Huggnora byskola.

I ungdomen hjälpte hon sin mor och arbetade även som hjälp på olika platser utanför hemmet innan hon flyttade till arbete i Stockholm. Efter fyra år i huvudstaden återvände hon till hembygden.

Senare kom hon till Ludvika där hon hade en farbror på Fallet i Hagalund. Där träffade hon också sin blivande man Uno som bodde hos styvmodern Sara.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons