Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikapolisen i kris

Annons

Nödropet kommer från inspektör Uno Hane, utredningsledare på Ludvikakriminalen. Den lokala polisens resurser är hårt ansträngda i allmänhet, nu i sommar och semestertider i synnerhet.

- Våra gubbar (krimmarna) är här på dagtid och på ordnings-sidan är det någon sporadisk patrull emellanåt, men det är dåligt, beklagar utredningsledaren, som konstaterar att det har varit mycket "slitigt" hittills under sommaren.

- På utredningssidan har vi fullt upp och det räcker med att vi får ett par anhållanden så är det kört. Allt som inte är akut får ligga för fäfot.

I sammanhanget nämner han händelsen med företagaren som klådde upp en misstänkt klottrare och ett fall av olaga hot och misshandel. Båda dessa ärenden har varit mycket resurskrävande men resultatet blev att två personer sitter häktade.

- När det gäller klottraren som fick stryk lägger vi sista handen vid ärendet först i dag (onsdag).

Vilken prioritet har de anlagda maskinbränderna?

- I det fallet handlade det ju om att oerhört stora värden gick till spillo så det är inte oprioriterat. Men tyvärr kommer vi ingen vart, så det får helt enkelt bli ett avskrivningsärende.

Enligt Hane har polisen bara fått in ett tips från allmänheten. Det kom från en person som var ute och promenerade samma kväll som bränderna på Lidls blivande byggplats inträffade.

- Han hade sett att ungdomar vistades i området men vi har ingen identitet på någon av dem, så det tipset gav ingenting som kan föra utredningen framåt. I det läget hade det dessutom inte börjat brinna. Inte heller den tekniska utredningen gav något.

När det gäller stölderna och mordbränderna på Källfallet finns enligt vad tidningen erfar inte ett enda tips till polisen.

- Det största dilemmat är att det finns folk som vet saker men som ingenting vill säga. I kombination med mindre polisbevakning blir följderna därefter, slutar Hane.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons