Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikanotiser

Annons

Narkotikadom överklagades
LUDVIKA. Advokat Björn Henriques, Ludvika, har överklagat Falu tingsrätts dom på 4 års fängelse mot den 20-årige Ludvikabo som den 10 januari dömdes till fyra års fängelse för grovt narkotikabrott.

- Skälen till överklagandet är min klients berättelse att någon har lagt narkotikan i hans ryggsäck utan dennes vetskap, säger Henriques.

Något nytt datum för den nya förhandlingen i Svea hovrätt finns inte utsatt.

Inom de närmaste åtta veckorna är det dock troligt att hovrätten fattar sitt beslut.

Åtalad efter snatteri på systemet
LUDVIKA. 42-årig kvinna från Ludvika har åtalats misstänkt för att ha snattat en flaska whisky på systembolaget i Borlänge.

Händelsen inträffade 19 december 2002.

13 100 kronor i Keno-vinst
LUDVIKA. Evas kiosk, på Engelbrekstgatan, var tipsombud för en Keno-kupong som utföll med vinst nyligen.

13 100 kronor kunde vinnaren glädja sig åt.

Ebner köps ut
ZCHWEIZ. Martin Ebner kan tvingas att sälja sin egen bank, BZ Bank. Ledningen i banken överväger ett utköp säger Ralph Stadler, som tillhör ledningen i BZ Bank, i en intervju i den schweiziska finanstidningen Finanz & Wirtschaft som Dagens Industri refererar.

Martin Ebner har redan tvingats att minska kraftigt i ABB, Investor och Pirelli efter kursfallet som kostat honom miljarder.

Nytt kraftprojekt
KALININGRAD. Polska Kraftnät, PSE, studerar bygget av en 400 kilovoltslinje mellan Kaliningrad och Elblag i Polen. Tre alternativ studeras som ska klara mellan 300 och 500 megawatt.

Projektet kostnadsberäknas till mellan 50 och 300 miljoner dollar. Kraftlinjen hänger samman med ett projekt där ett nytt 460 megawatts kraftverk i Kaliningrad 2005 kommer att ge ett exporterbart elöverskott enligt ett pressmeddelande från Kaliningrads kraftbolag Yantarenergo.

ABB i vindkraftsprojekt
EGYPTEN. Ett konsortium bestående av vindkraftstillverkaren Vestas, ABB och egyptiska Kolaly Engineering har vunnit ett uppdrag på att bygga en nyckelfärdig vindkraftsfarm på 77 megawatt i Egypten, Zafaranaprojektet. Vindkraftsprojektet är kostnadsberäknat till 65 miljoner euro, 600 miljoner kronor. Projektet är bland annat finansierat av danska biståndsorganet Danida.

Mer läsning

Annons