Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LudvikaMinicirkusknep silvret

Annons

Efter en 30 timmar lång resa från Sverige till Nordkorea kunde Ludvika Minicirkus förra helgen checka in på hotellet i Nord Koreas huvudstad Pyongyang och börja uppladdningen

Cykelgruppen deltar i en festival som heter "The 24:th April Spring Friendship Art Festival" och som lockat 800 deltagare från stora delar av världen.

-Själva festivalen invigdes i tisdags, vi fick då avnjuta vackra traditionella danser av koreanerna. På vägen dit var gatorna fyllda av människor som vinkade och hälsade oss välkomna. Nordkorea är en mycket annorlunda värld mot vad vi är vana vid, men det är väldigt intressant att få uppleva denna annorlunda kultur. Under dagarna åker vi på olika utflykter, i onsdags besökte vi Kumsusan Memorial Palace (den förre presidenten Kim Il SungÕs minnespalats), berättar Junia Joffer i e-post från den svenska ambassaden som man också gästat.

Vid söndagens final fick Ludvika Minicirkus artister en silvermedalj vilket också några andra cirkusgrupper fick.

-De andra cirkusartisterna som deltar är mycket duktiga, de kommer från nationer som bland annat Kina, Mongoliet, Ryssland och Tjeckien, berättar Junia Joffer.

Gruppen Cykling Team består av Ingrid Saksvik, Malin Ahrås, Junia Joffer, Jens Forslund och Max Larsson. De prisade cyklisterna kommer hem till Sverige i helgen. Minicirkusen har stolta traditioner att försvara i Korea. I fjol vann Frida Nilsson med sitt reptrick silver liksom Maria Lundgren och gennes rockringar. Bäst gick det dock för Erik Ivarsson och Linda Janssonn som tog guld för ett par år sedan.

Mer läsning

Annons