Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikakontoret granskar Ringholm

Annons

Tidigare i somras rapporterade Sveriges Radios Ekoredaktion att den idrottsklubb, Enskede IK, som finansministern Bosse Ringholm är ordförande i inte betalar reklamskatt trots att klubben har reklamintäkter.

Skatteverkets kontor i Ludvika har nu registrerat klubben och kommer att kräva in skatt så långt det går i tiden, från och med 1998.

Bosse Ringholm skyller på missförstånd mellan två av klubbens ledare.

Hur kan ett sådant misstag ske när man har finansministern som ordförande?, undrar Ekot.

- Ja, finansministern sitter ju inte bredvid den som betalar skatter varje månad.

Förutom den uteblivna skatten ska klubben bland annat betala en dröjsmålsavgift som ackumuleras för varje månad som skatten uteblivit.

Ekots rapportering har haft effekt, säger Marcus Gränsmark på särskilda skattekontoret i Ludvika.

- Det har fått som effekt att flera idrottsklubbar har uppmärksammat att de är skatteskyldiga och de har kommit in och registrerat sig.

Utgrävning kan sinka busstrafiken

u Vägbygget mellan Falun och Borlänge gör att det tar längre tid för bussarna.

Något som Dalatrafik räknat med, och därför lagt på tid i tidtabellen. Däremot kan en omfattande utgrävning vid Gruvrondellen i Falun komma att ställa till stora problem för busstrafiken.

- Vi har fått reda på att det i höst ska göras större utgrävningar vid Gruvrondellen i Falun, som kan komma att innebära enorma trafikomläggningar. Det kom som lite av en överraskning. Vi vet inte riktigt vad det kommer att innebära för busstrafiken. I värsta fall måste vi göra om tidtabellerna ännu en gång och lägga på ännu mer tid, säger Floresjö.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons