Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikahem kan inte hjälpa "Brända tomten"

Annons

Han uppger att personal från mäklarfirman varit i kontakt med honom i hopp om att kunna lösa garagefrågan. Som NLT berättade häromdagen så har bara två av lägenheterna tecknats.

Som huvudorsak till det låga intresset anges att Riksbyggen inte kan erbjuda p-platser i garage.

Kommunen är synnerligen angelägen om att Brända tomten-bygget blir av. Men det kommunala bostadsbolaget har inga planer på att ordna någon form av gräddfil åt dem som köper bostäder i området.

- Vi har cirka 70 p-platser i garaget vid Fredsgatan och folk står i kö för att få plats. Dessa platser är i första hand till för våra hyresgäster.

- Vi ser ingen som helst anledning att utrymma 15 platser i garaget som sedan ska hyras ut till bostadsrättsföreningen, betonar Ingemar Lindvall.

Ludvikahem har inte heller några "vanliga" p-platser att hyra ut i centrum. Det har talats om att de boende på Brända tomten eventuellt skulle kunna få hyra p-platser bakom Bergslagskonditoriet.

- Men vi har inga lediga platser där, säger Lindvall.

P-platser för boende på Brända tomten engagerar delar av kommunledningen. Såväl kommunalrådet Roger Stål (s) som näringslivschefen Jan Björnehaag har blandats in.

- Vi får titta på om det finns andra möjligheter. Jag vågar inte ha någon uppfattning om det går att lösa, säger Stål.

- Diskussioner pågår och vi måste försöka lösa det, tycker Björnehaag.

För Ingemar Lindvall är det inte förvånande att de som är intresserade av bostadsrätt också vill ha tillgång till garageplats.

- Nej, helst vill ju folk ha bilen stående i köket, om jag uttrycker mig lite ovårdat. Däremot förvånar det mig att Riksbyggen har fått bygglov utan att ha ordnat med p-platser. När vi byggde Plutokvarteret så krävdes enligt den kommunala parkeringsnormen att det skulle finnas 1,2 parkeringsplatser per lägenhet.

Är det tekniskt svårt eller omöjligt att på Brända tomten bygga ett källarplan med p-platser?

- Det är det förstås inte men det kostar att bygga ett underjordiskt garage. Dessa kostnader kommer att belasta fastigheten och vad jag förstår kan man i så fall glömma det här projektet helt och hållet, säger Ingemar Lindvall.

Efter alla turer med Riksbyggen kanske det slutar med att ni i Ludvikahem erbjuds att bygga hyresbostäder på tomten?

- Det är något vi inte alls har tagit ställning till. Det får vi fundera på den dag frågeställningen eventuellt dyker upp, svarar Ludvikahems vd.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons