Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikahem bygger parhus i Marnäs?

Annons

Det säger Ludvikahems ordförande Gun-Britt Malmkvist (s). Nybyggnadsplanerna diskuterades när det kommunala bolaget hade styrelsemöte på torsdagen.

-Vi har diskuterat marknära boende i parhus eller radhus med hyresrätt. Jag skulle kunna tänka mig att det i så fall blir fyra-sex lägenheter på cirka 90 kvadratmeter. Alltså stora treor eller fyror, säger Malmkvist.

Styrelsens beslut blev att göra en noggrann utredning för att bland annat få klarhet i hur stort intresset kan vara för denna form av toppmodernt boende i Marnäs.

Om det blir byggnation kommer det att byggas på Ljunghällsvägen, nära lasarettet. Ludvikahems styrelse beslutade nämligen i går att riva det svårt förfallna huset vid Ljunghällsvägen 41.

-Huset med dess tio lägenheter är i stort behov av reparationer och det skulle säkert kosta flera miljoner kronor att göra det till ett bra hus igen. Nu är siktet inställt på att riva huset i vår och jag gissar att kostnaden för rivningen blir ungefär 500 000 kronor, förklarar Malmkvist.

Huset har på senare år fungerat som inofficiellt kategoriboende där Ludvikahem, ibland i samråd med socialen, placerat människor med missbruksproblem och personer som uppträtt störande.

Närboende villaägare efter Ljunghällsvägen har känt obehag och i höstas kontaktade några av dem kommunchefen Kalle Gustafson och berättade om buslivet. Det framkom att irritationen främst riktades mot dem som brukade besöka de boende på Ljunghällsvägen 41.

Kommunchefen förde informationen vidare till Ludvikahem och enligt Gun-Britt Malmkvist var styrelsen enig om att huset måste rivas.

- Vi vill rensa upp där i kvarteret. De sista av de fem hyresgästerna lämnar huset i morgon (läs i dag, fredag). Vissa har fått annan bostad hos oss, vissa har placerats på olika typer av hem för att få vård. Så från i morgon är det tomt i huset, konstaterar Malmkvist.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons