Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikafesten en ovärderlig tillgång

Annons

Turistchefen Håkan Rosén är lyrisk över helgens publikfest Mission Impossible.

- Jag hoppas att den permanentas. I så fall blir det en turisttillgång som kan bli lika ovärdelig som Ludvikafesten.

Årets Ludvikafest blev en stor publikframgång och budgeten höll, nästan.

Kostnaderna exklusive Stimavgifter blev 1 050 000 kronor och intäkterna exklusive det pågående entrélotteriet blev

740 700 kronor.

- Kommunens budget är på 250 000 kronor. Så även om vi får in en del på lotteriet så blir det en del som kommunen måste skjuta till. Cirka 275 000 tror jag att kommunen måste lägga ut och detta är ändå ett relativt bra utfall, säger Rosén som påpekar att kultur- och fritidsnämnden då tagit bort sin stöttning till Dans på Stan, vars del av Ludvikafesten handlade om cirka 50 000 kronor.

Rosén ser utfallet som en biljett till att festen får leva vidare.

- Det skulle vara ett svek utan dess like att sluta nu. Festen är värd varje krona och värd ofantligt mycket mer för stan och dess rykte än vi kan tänka oss. Det går inte att sätta ett pris på detta.

- Det som hände i Smedjebacken i lördags är också bra ur denna aspekt. Nu kan vi få två folkfester som drar folk från när och fjärran. Det är med stolthet som vi på turistbyrån nu säljer vårt område. Det här är positiv image, säger Rosén.

Om det nu skulle gå så illa i kommunens budgetmangling att kommunens festanslag krymps så säger Rosén att man då måste anpassa sig.

- Då måste arbetsgruppen lösa det. Vi måste i så fall hitta andra finansieringsmöjligheter. Vi ökade i år insatserna från våra sponsorer så jag bedömer att även näringslivet inser betydelsen av Ludvikafesten och att alla anställda blir positivt inställda.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons