Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikafesten är ingen kommunal fest

Annons

- Ludvikafesten är en fest som i huvudsak sponsras av företagarna.

Det framhåller Margareta Olsson, ordförande för Företagarna i Ludvika. Detta med anledning av torsdagens "tre tyckare" i NLT. Där fanns en olycklig formulering om att "kommunen bjuder på ett stort stjärnuppbåd av artister".

- Jag håller med Margareta helt och hållet. Ludvikafesten är definitivt inge kommunal fest utan ett samarrangemang där merparten av pengarna kommer från det privata näringslivet, betonar kommunens turistchef Håkan Rosén.

Han uppger att budgeten för årets Ludvikafesten ligger på en miljon kronor. Näringslivet står för 750 000 - 800 000 kronor. Sedan finns en kommunal garanti på 250 000 kronor.

En nyhet för i år är att kommunen i samarbete med innebandyklubben IBF Ludvika kommer att sälja "entrélotter" för 20 kronor styck. Förhoppningen är att kunna sälja 15 000 lotter.

Toppvinsten på lotteriet är en tvåveckorsresa för två personer till Mauritius. Vinstvärdet kan beräknas till cirka 35 000 kronor, enligt Håkan Rosén.

Näst högsta vinsten är en kryssning i Västindien och i övrigt kan lottköparna vinna presentkort som gäller i Köpmannaföreningens butiker samt ett antal litografier.

Rosén framhåller att det naturligtvis inte råder något köptvång. Men man tror att ett lotteri av den här typen kan bidra till att säkra Ludvikafestens framtid på lång sikt.

Säljs alla lotterna ger det bruttointäkter på 300 000 kronor. 35-40 procent går tillbaka till lottköparna som vinster och sedan ska innebandyklubben ha en slant. Men Håkan Rosén hoppas att 75 000 - 100 000 kronor blir över. Pengar som ska användas för att täcka kostnader för Ludvikafesten.

På så vis kan man säga att deltagarna i festen själva är med och bekostar en del av kalaset.


TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons