Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikaelever varnas för "Volvomannen"

Annons

- Vi är mycket observanta på hur eleverna mår och om det behövs kan vi med mycket kort varsel sammankalla en krisgrupp. Lärarna har redan talat med barnen om att de ska vara försiktiga, säger Jan Gradin, biträdande rektor för Vasaskolan i centrala Ludvika.

Detta med anledning av att den så kallade "Volvomannen" har varit verksam i skolans närhet. Där har minst två flickor blivit sexuellt ofredade på gatan i skolområdets omedelbara närhet.

Skolledningen ser mycket allvarligt på det inträffade och redan på måndagen föranledde de misstänkta sexbrotten mot flickorna att arbetsledarna kallades samman till möte.

- Då bestämdes att föräldrarepresentanterna skulle ringas upp och informeras om det inträffade. Dessa har i sin tur varit i kontakt med övriga föräldrar till barn på skolan, fortsätter Gradin.

- Alla är nu väl medvetna om vad som har hänt och de pratar om det här med sina barn.

Rektor Gradin understryker att skolledningen och personalen är mycket vaksamma på hur det hela kommer att utveckla sig. Lärarna talar på ett lugnt sätt med eleverna om det som har hänt och uppmanar dem att vara på sin vakt om eller när den silvergrå Volvon dyker upp igen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons