Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikabor får vägledning - i Smedjebacken

Annons


Ett avtal har tecknats med Smedjebackens kommun om att ta över de konsumentråd som kräver insikt i juridiska frågor runt konsumtion.

- Vi kan fortfarande ta emot konsumentfrågor, men i de fall där vi måste ha juridisk kompetens för att kunna ge korrekta svar har vi tvingats hänvisa till Smedjebacken, säger Tommy Sellstedt. Det rör sig om 3-4 sådana ärenden dagligen och det är ju frågor av grannlaga sort. Skulle vi ge ett felaktigt råd kan vi bli skadeståndsskyldiga, så det gäller att ha full kompetens inom området, säger han.

Konsumentrådgivningen kommer att kosta Ludvika 80 000 kronor om året och ska delas lika mellan kultur- och fritidsförvaltningen och social- och utbildningsförvaltningen.

Den tidigare konsumentrådgivaren har förts över från kultur- och fritidsförvaltningen till social- och utbildningsförvaltningen och arbetar enbart med budgetrådgivning och skuldsaneringsfrågor.

Avtalet med Smedjebackens kommun löper till och med 30 april 2004.

Dömd till samhällstjänst

LUDVIKA

u Villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. Det blev straffet för en 41-årig Ludvikabo som tidigare åtalats som misstänkt för bokföringsbrott, olovlig körning och fortkörning.

Mannen är också ålagd att betala 500 kronor till Brottsofferfonden. Huvudförhandling har hållits i Falu tingsrätt och domen meddelades på tisdagen.

Sidvind för

motionärer

LUDVIKA. De flesta av de 74 startande i CSK Ludvikas motionscykling hann genomföra måndagens pass innan störtregnet kom in över Västerbergslagen. En kraftig sidvind gjorde dock att cyklisterna hade en ganska kämpig tur från Marnäs torg till Brunnsvik och tillbaka.

Kaffevinsterna tillföll denna gång Ludvikaborna Inger Gustavsson (två kilo), Ingalill Hellström (ett kilo) och Juhani Rajaniemi (ett halvt kilo).

Mer läsning

Annons