Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvikabank får bra betyg

Annons

- Ludvika är en av våra bästa banker, både på företagssidan och privat, säger hon.

Många människor uppskattar den personliga kontakten, och kunderna har i mätningar gett Ludvikakontoren väldigt gott betyg.

Framgången förklarar Johansson-Hedberg med att Ludvikakontoren (Ludvika, Grängesberg och Söderbärke) har duktiga medarbetare, som håller en hög nivå på kompetens och service.

I ett nästa steg är det tänkt att servicen ytterligare ska förbättras.

- Det viktigaste för framtiden är att vi ska kunna ge individuell service, antingen man är fattig student eller förmögen skogsbonde, säger Johansson-Hedberg.

Hon har själv föresatt sig att vara så mycket som möjligt ute på de lokala kontoren i landet, och tycker att kundernas fortsatta förtroende är den främsta belöningen för bankens arbete.

Ludvikakontoret har annars satsat mycket på företagssektorn. En del av bankens uppgift är att hjälpa till att bygga upp kompetensen hos små och medelstora företag. Kontoret i Ludvika har bland annat tagit initiativ till att knyta samman alla underleverantörer till ABB för att bättre kunna utveckla deras verksamhet.

När Föreningssparbanken öppnar nya kontor så sker det främst i storstäderna. Vad gäller nedläggningar så är det något som varje lokal bank beslutar om på egen hand.

Birgitta Johansson-Hedberg blev vd och koncernchef i Föreningssparbanken i april 2000. Bankens lokala förankring är en stor fråga för henne, och därför spelar de lokala kontoren en viktig roll.

MATEJ SLAVIK

Mer läsning

Annons