Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika vill gärna bli Årets Kulturkommun

Annons

- Vi ska sätta oss ner i dagarna och författa en ansökan och i november hoppas vi kunna kallas oss landets ledande kommun när det gäller kultur i olika former, säger Tommy Sellstedt.

Att få en utmärkelse av det slaget innebär inte så mycket mer än äran och ett kvitto på att kommunen värnar om kulturen och visst finns det folk som på fullaste allvar menar att en utmärkelse av detta slag inte skulle hamna helt fel om adressaten hette Ludvika kommun.

- Som inflyttad Ludvikabo kan jag utan vidare säga att vi inte behöver skämmas för vårt kulturella utbud och visst skulle vi kunna skriva en riktigt lång lista över de evenemang som vi numera kan bjuda Ludvikabor och turister, säger han.

Ingen kan säga annat än att timingen är bästa tänkbara i dagar när Ludvika blir enda orten i Sverige som får besök av Pekingoperan, men man kan också framhålla evenemang som Dan Anderssonveckan, Ludvikafesten, Finnmarksturen, Grand Prix-tävlingarna på Hillängen, Ludvika Blues, Knivveckan och annat som får Ludvika att leva upp ordentligt under sommaren.

-Det enda vi egentligen saknar är motsvarande evenemang under vinterhalvåret, men alla evenemang under sommaren gör att vi kan fylla i ansökan om Årets Kulturkommun med vissa förhoppningar, säger Tommy Sellstedt.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons