Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika Nya anmäler TE:s trafikskola till KO

Annons

- Jag har diskuterat anmälan med anmälaren. Vi ser detta som ett ärende för branschorganisationen STR. Eftersom det är en konkurrent som anmält så finns här ett konkurrensintresse och då är det branschen självt som ska sanera sig. Så konsumentverket engagerar sig inte utan vi har lämnat över frågar till STR, säger KO:s jurist, Lotta Danin.

Även anmälaren Kenneth Karlsson har gått till STR som står för Sveriges trafikskolors riksorganisation.

Hans Hellström som är ordförande för STR i Dalarna säger att han ska ta kontakt med TE:s trafikskola:

- Inom STR har vi en moralisk och etisk regelsamling. Skolor anslutna till STR får inte ha vilseledande reklam och det gäller att man är tydlig. STR har en reklamationsnämnd. De flesta som anmäls och fälls blir det för att man i paketerbjudandena inte tydligt angett att paketet gäller för en begränsad tid eller ett begränsat antal körningar, säger distriktsordförande Hellström.

Det är två före detta kollegor som råkat i luven på varandra. Samarbetssvårigheterna ledde till att deras tidigare bolag upphörde och de gick skilda vägar.

Det som retat Ludvika Nya Trafikskola är TE:s reklamskylt i trafikskolans fönster där det står 330 kronor för en körlektion:

"330 kronor är vilseledande marknadsföring, det framgår inte att körlektionen kostar 420 kronor efter att man kört slut på sitt startpaket", heter det i anmälan.

- Det går inte att snacka sig ur det här, det bryter mot marknadsföringslagen och STR:s regler. Att det kostar 330 kronor per lektion uppfattar varenda en det som läser skylten, säger Karlsson.

Tommy Elving som driver TE:s Trafikskola anser inte att han vilseför utan att det klart framgår av marknadsföringen att det är ett startpaket med ett bra pris.

- Det står tydligt angivet i det finstilta på skylten att det sedan kostar normalpris på 420 kronor per lektion.

- Vill man missuppfatta går det nog alltid, säger Elving, som ser anmälan som ett sätt från en tidigare kompanjon att smutskasta hans skola.

- 330 kronor ingår i startpaketet och gäller fyra lektioner. Den här tar jag lätt på, vi har varit kompanjoner och trakasserier har jag varit med om redan tidigare. Vi i branschen och i STR vet vem han är, säger Elving till Karlsson som kontrar:

- Elving ska inte snacka om trakasserier, om jag skulle visa upp vad han anklagat mig för tid-igare så förstår alla.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons