Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika camping allt populärare

Annons

- Vädret är den absolut viktigaste vad gäller antalet gäster under en sommar.

Ludvika campings popularitet har bara ökat genom åren. Från knappt 1 500 campingnätter 1998 hade man förra sommaren så många som 2 674 stycken.

Per-Åke Öhrn tror helt enkelt att det beror på den fina och lugna naturen.

Eftersom campingplatsen inte ligger vid någon naturlig genomfartsled norrut, så kan man utgå från att människor självmant har sökt sig till detta Dalarna i miniatyr.

- Vi har många gäster söderifrån, från Danmark och Tyskland som stannar till någon natt för att nästa dag ta sig vidare upp mot exempelvis Siljansbygden. Vissa av stannar några dagar längre än de planerat, säger Per-Åke Öhrn och menar dessutom att flera av genomresenärerna kan ha fått upp ögonen och återkommit året efter med Ludvika camping som huvudresmål.

Ludvika camping har 35 "säsongare" - det vill säga campinggäster som kommer i början av maj och sedan stannar hela sommaren. Två av dessa är John och Berit Björk-lund, som satt och lapade sol utanför sin husvagn under förmiddagen.

- Vi trivs jättebra här, och vi kommer att stanna hela sommaren med undantag för ett par veckor, då vi ska ut och resa. Vi bor i Ludvika och det är skönt att det är så nära hem, säger John Björklund.

Några direkta nyheter har man inte att erbjuda för året på campingen. Kapaciteten är samma som i fjol med 150 husvagnsplatser varav 80 har elektricitet. Dessutom finns sedan tidigare fyra stugor och tre husvagnar för uthyrning. Tältplatserna är obegränsade.

- Intresset för tältning har ökat de sista åren. Det är inte riktigt lika fult att tälta längre, som det tydligen har varit förr, säger Per-Åke Öhrn.

- Vi kanske skulle ta och börja odla röding i den har lilla pölen, säger Per-Åke Öhrn fundersamt och stannar till vid en liten vattensamling i närheten av receptionshuset.

Inför framtiden hoppas man i övrigt på att kunna erbjuda fler och bättre duschmöjligheter, men man ligger lågt tills vidare. Kommunen arrenderar området av markägarna, och innan det avtalet går ut vill man vänta med investeringar.

Nu ser man fram emot de kommande evenemangen som brukar locka folk till bygden och därmed till campingen. Några av dessa är Dalacupen, Finnmarksturen och Knivmässan.

Men det som brukar dra allra mest folk till campingen är Husvagnsmässan som brukar avsluta säsongen i september.

Men innan dess hoppas Per-Åke Öhrn på en toppensommar och massvis av nöjda semesterfirare.

HENRIK SJÖGREN

Mer läsning

Annons