Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loxodonta storsatsar - bygger nytt i centrum

Annons

Lars-Erik Larson, 55, ägare till Ludvikaföretaget, säger det där halvt på skämt, halvt på allvar. Efter flera år med bråddjup kris i IT-sektorn så kan det tyckas modigt att göra större investeringar.

- Vi hade våra problem i mitten av 90-talet då vi hamnade i en svacka. Men de senaste fem åren har vi redovisat svarta siffror (vinst) i bokslutet och är ett välmående företag. I fjol omsatte vi 22 miljoner kronor och vinsten blev cirka 250 000.

Företaget bildades 1985 och har lokaler inne på gården vid Engelbrektsgatan, nära Dan Andersson-museet.

- Vi är tio anställda och planerar att inom kort anställa ytterligare ett par personer. Det är inte för att vi är direkt trångbodda som vi gör den här satsningen utan för att vi vill ha bättre anpassade lokaler, berättar Lars-Erik Larson.

Under vintern och våren har kommunen och bostadsrättsför-eningen Hästen arbetat med en fastighetsreglering. Syftet är att kommunen ska kunna sälja markområdet med parkeringen mitt emot uppfarten till Åhlénsparkeringen.

- Vi är i stort sett överens med kommunen och siktar på att bygga ett hus i två plan med ytor på 180 kvadratmeter på vardera planet. Det blir en träbyggnad med ljusgrå fasad och det som blir kvar av tomten kommer vi att nyttja som personalparkering och kundparkering, upplyser Larson.

Kommunens stadsarkitekt, Göran O. Sundell, har informerats om byggplanerna och uppger att några planändringar inte behöver göras. I gällande plan är fastigheten utmärkt för handel och kontor och Loxodonta kommer inte att bygga större än vad som tillåts i detaljplanen.

Lars-Erik Larson tänker lämna in den formella ansökan om bygglov inom de närmaste veckorna. Om allt går som han önskar kan byggnadsnämnden bevilja bygg-lovet vid sitt möte i maj eller senast i juni.

- Min förhoppning är att bygget kommer i gång i sommar och att vi kan flytta in i höst. Men jag är lite osäker på tidsplanen, säger Larson som också uppger att bygget med kringkostnader är beräknat att gå på 3,0-3,5 miljoner kronor.

Inom kommunledningen ser man mycket positivt på Loxodontas bygg- och expansionsplaner.

- Varje gång som någon bygger och expanderar så känns det oerhört bra, säger kommunalrådet Roger Stål (s).

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons