Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loxodonta öppnar för äldre grannar

Annons

Loxodontas ägare kommer att se till att det även i framtiden blir möjligt att gena från hörnet Eriksgatan-Bergslagsgatan och över till bostäderna i Hästenkvarteret.

Lars-Erik Larson läste NLT:s reportage i torsdagstidningen om centrumbygget. I artikeln framkom att äldre människor med rollatorer beklagat att det inte längre går att gena över området utan att man måste gå runt, vilket kan vara jobbigt för äldre med svaga ben.

- Nuvarande staket blir kvar så länge det är en byggarbetsplats. Men sedan när bygget är klart i höst sätts det upp ett fint "Gunnebostaket". Jag har i dag talat med Gunnebo om att komplettera staketet med en grind.

- Grinden kommer att stå öppen dagtid måndagar-fredagar, det vill säga under våra öppettider, upplyser Larson.

Grinden innebär en extrakostnad på drygt 12 000 kronor men det är det värt, betonar Larson, som är angelägen om en god grannsämja.

Hur Loxodontas nuvarande lokaler vid Engelbrektsgatan, nära Dan Andersson-museet, ska användas i framtiden är ännu oklart.

- Jag har inte klart med någon ny hyresgäst och har inte heller haft kontakter med några spekulanter. Det verkar som att lokaler måste bli tomma innan intressenter hör av sig, säger fastighetsägaren Roger Johansson, Borlänge.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons