Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovade varandra evig trohet på skolans fest

Annons

Hanne + Linnea = sant!

Så var det i alla fall i torsdags. Huruvida brudparet fortfarande håller ihop efter vigseln på Gussarvsskolans gård är obekant.

När skolan ordnade med fest inför påskledigheten bestämde de sig. Hanne Gråhns och Linnea Stärner i klass 5b gifte sig på skolgården.

Sedan bar det i väg i cykelkärra på bröllopsresa.

- Vi hade möhippa, gifte oss på skolgården och nu åker vi på smekmånad, sade Hanne innan brudparet försvann längs Gussarvsgatan i Hedemora.

I minglet på skolgården syntes bland andra tre killar som såg ut som miniupplagor av Christer Lindarw.

- Jag sminkade killarna, satte upp håret på dem och ordnade med lämpliga kläder. Det gjorde att Emil Persson, Victor Eriksson och Anton Josefsson i klass 6b utsågs till vinnare, sade Sofia Källgren.

På andra håll i södra Dalarna gick påskkärringar med kvastfordon runt och ringde på dörrar för att påkalla uppmärksamhet.

Men det var nog inte så många som tänkte på att häxorna, enligt myten, vid påsken tog kvasten för att flyga till Blåkulla inför den årliga sammankomsten med djävulen.

Häxeri och magi från 1600-talet känns nog lite främmande på Gussarvsgatan, i Husby och Skedvi.

I helgen är det nog viktigare att få någon slant av god valör för att kunna ta kvasten till närmaste godisbutik med påsköppet.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons