Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotter för miljoner

Annons

Det är på den så kallade föreningsläktaren som ledare och spelare ur ett par av Mora IK:s ungdomslag får ta plats. Totalt är det tio spelare (födda 1989-1992) tillsammans med fyra ledare som får representera MIK. En femte ledare skulle också varit på plats, men Ove Johansson har tackat nej. Då gick en förfrågan till Moras egen Mr Bingolotto, Nille.

- Det är klart Nille ska vara med, han är självskriven, menar Ove.

För Bingo-Nille blir det alltså en helt ny upplevelse.

- Det ska bli spännande att se hur det går till. Jag har hört så många berätta, men nu får jag själv vara på plats och det ska bli kul.

Det är dock inte första gången som han fått erbjudande att vara med i Göteborg.

- Jag har av Bingolottos distriktscentral i Borlänge blivit tillfrågad några gånger, men jag har hela tiden tackat nej, berättar han.

Anledningen till att han inte velat åka är enkel:

- På söndagar står jag och säljer Bingolotter och det är ju det jag helst vill göra.

Men nu gör Nille ett undantag.

- Jag tackade ja bara för att det är Mora IK som fått den här chansen.

Nilles mål med sitt säljande är att få ihop pengar till en träningshall. I fem år har han sålt för klubbens räkning. Det är en lång väg till en färdig hall, men han har i alla fall kommit en bit på väg.

- Av det jag säljer går en del till Mora IK:s ungdomsverksamhet och till själva träningshallen har jag dragit in lite drygt 1,2 miljoner kronor.

- Kostnaden för hallen bör gissningsvis hamna mellan sex och åtta miljoner kronor. Jag kommer ju inte själv att kunna dra in så mycket, men de här pengarna är i alla fall en grundplåt.

Nille har koll på sitt säljande och han är nu uppe i en kvarts miljon sålda bingolotter.

Och till helgen kommer det totala antalet sålda bingolotter i Sverige att passera en miljard.

- Det är ju lite av ett jubileum, så det passar väl bra att man är med där, säger Bingo-Nille som förutom att han är på plats i studion dessutom kommer att bli intervjuvad.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons