Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotter byts mot föreläsningar

Annons

Tidningen har nyligen berättat om avgifter i olika föreningar, och hur föräldrar förväntas ställa upp för att få det hela att gå ihop. Ulfshyttans IF, en fotbollsklubb med 300 medlemmar, har en tuff ekonomi. Som så många andra föreningar.

- Med ett a-lag, ett u-lag och en rad barn- och ungdomslag måste vi hitta nya sätt att få in pengar i kassan, säger Hans Reyier.

Bingolotto ger inte samma pengar som tidigare och det är svårt att hitta sponsorer.

Kommunens bidrag räcker inte heller för att driva verksamheten framåt. Därför beslöt klubben att prova något nytt. En föreläsningsserie med småföretagen i regionen som målgrupp. Tre av klubbens medlemmar ställer upp och föreläser om marknadsföring, ekonomi och friskvård.

Skulle 20 företag nappa på idén ger det ett tillskott i kassan på 20 000 kronor, vilket skulle betyda mycket för Ulfshyttans IF. Om en månad inleds föreläsningsserien. Ett företag i Borlänge lånar ut lokal gratis och medlemmar fixar fika. Lena Lagestam är en av föreläsarna:

- Vi ligger i startgroparna för att gå ut och berätta om det här. Några har redan hört av sig och sagt att det låter spännande.

Med 300 medlemmar så finns mycket kompetens i det egna ledet. Som nu även ska komma föreningen till del. Ett försök att på ett nytt sätt få in välbehövliga slantar.

- Det är svårt med ekonomin, bidragen räcker inte till för att utveckla verksamheten. Det är det som vi vill göra. Jobba med Ulfshytte-andan, säger Lena Lagestam, som hoppas på ett stort intresse.

- Det skulle betyda mycket för klubben.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons