Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lotten löste skulden

Annons

Jimmy Östmark hade en dröm. Och den gick uppfyllelse när han tillsammans med en kompanjon öppnade Falu fynd på Centralvägen i Korsnäs.

- Jag hade en affärsidé som jag ville förverkliga. Mamma drev en liknande verksamhet i Mora och jag bestämde mig för att starta eget i Falun.

Det nybildade handelsbolaget flyttade in i lokaler som blev lediga när en bilaffär behövde utvidga.

Efter en tid blev det problem. Intäkterna räckte inte till att betala de fasta kostnaderna.

Men en skraplott visade sig vara rätt placering med 25 kronor i insats.

Jimmy fick komma till morgonsoffan i TV4 där han skrapade fram 200 000 kronor på Triss-lotten.

- Jag kunde betala bolagets akuta skulder och åkte sedan till Turkiet på semester.

När Jimmy kom hem upptäckte han att alla pärmar med bokföring, kundregister och listor över inlämnade föremål hade stulits.

- Till och med 50-öringarna från växelkassan var borta.

Jimmy har kopierat körkort och fört numrerade register över saker som lämnats in till försäljning. Men är allt försvunnet.

- Jag behöver registret och varulistorna för att kunna ta kontakt med kunder som väntar på redovisning. Stölden är anmäld och nu väntar jag på att polisen kommer hit och gör en undersökning. Jag hoppas att ekobrottsroteln kan hitta de viktiga pärmarna.

Jimmy Östmark som själv varit på semester har ännu inte kommit i kontakt med sin kompanjon som är hälftenägare i bolaget. Jimmy hoppas nu att de tillsammans ska komma fram till en bra metod att spåra ägarna till inlämnat gods och göra upp med kunderna för återfå bolagets förtroende.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons