Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lösningen på bomproblemet

Annons

Det finns en enkel, bra, billig och snabb lösning på bomproblemet vid Hammarbackens järnvägsövergång, tills vi får en regering som förstår infrastrukturens stora betydelse för landet.

Bygg en "banvaktstuga" eller hyr in järnvägspersonal i någon av de närliggande husen med tillhörande teknisk utrustning. Det kan ge stadigvarande jobb åt 3 - 4 personer och då räcker 30 miljoner i 50 år och ingenting är gjort som hindrar andra lösningar i framtiden.

Med personal ständigt på plats kan de automatiska funktionerna kontrolleras och vid behov rättas till manuellt. Att absolut nödvändiga stopp för att släppa fram tågen måste göras, är en olägenhet som vi kan stå ut med av kostnadsskäl på den relativt glesa trafik som råder Det är en bagatell i förhållande till situationen i storstäderna och de många stoppen vid passagen genom staden.

Att vägingenjören i Falun är glad om kommunen är så dum så den påtar sig statens uppgifter är naturligt, men hans omdöme sviktar oroväckande när han påstår att det är "mycket klokt", för det är inte klokt för varken kommunen eller staten!

ARNE JANSSON

Mer läsning

Annons