Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lösningen är nära

Annons

- Jag vet att det finns en öppning i de låsta positionerna mellan Trädgårdsföreningen och Cassels stiftelse, säger Lennart Myhrman, ordförande i styrgruppen för Disponentparken.

- Om det även är ett krav från makarna Frejd, att de även ska få bo kvar i sin nuvarande bostad för att fortsätta verksamheten, så måste vi även lösa den biten, säger Myhrman och tillägger:

- Bostadsfrågan är ju annars en fråga enbart mellan makarna Frejd och Cassels, som hyresgäst respektive fastighetsägare.

Parterna i tvisten, styrelserna i Trädgårdsföreningen och Cassels stiftelse, ska träffas för ett möte i Ludvika den 27 maj. I egenskap av ordförande för styrgruppen så finns även Lennart Myhrman på plats.

- Efter den kvällen ska allt vara klart. Det vågar jag utlova redan nu.

Efter beskedet om att Bengt och Agneta Frejd sagts upp från sitt boende har det varit full storm av reaktioner mot beslutet.

- Jag förstår reaktionerna men det handlar ju inte om att parken ska läggas ned, betonar Myhrman. Vi i den tillsatta tjänstemannagruppen har haft ett uppdrag att se på möjligheterna att utveckla anläggningen.

- Vi har ännu inte lyckats att hitta en huvudman för verksamheten i den framtida tilltänkta organisationen. Något som egentligen var vårt huvudmål.

När det gäller avdelningen rehabilitering, friskvård och utbildning så har frågan inte funnit sin lösning, när det gäller huvudmannaskapet.

- Alla måste inse att vi måste hitta en basverksamhet för driften av anläggningen. Att enbart basera allt på statliga och kommunala bidrag håller inte i det långa loppet, understryker Myhrman. Det rör sig om storleksordningen tre miljoner kronor.

Han är övertygad om att det går att utveckla Disponentparken till något ännu bättre. Hur och när detta ska äga rum, har dock ingen ännu funnit något svar på.

I styrgruppens sammanfattning står bland annat att läsa:

"Disponentparken har i dag möjligheter att växa till en för Ludvika kommun och dess invånare viktig del inom utbildning, naturbaserade aktiviteter som rehabilitering, rekreation, friskvård, kulturaktiviteter, landskapsvård och turism".

Redan i dag återfinns det mesta av dessa punkter i verksamheten med Agneta Frejd vid rodret.

- Ingen skugga ska falla på hennes verksamhet men vi saknar inkomster som kan täcka upp kostnaderna, betonar kommunalrådet Roger Stål (s).

- Jag hoppas att vi kommer fram till en lösning. En långsiktig lösning av Disponentparken är ett måste, säger Stål.

Hur denna ska se ut förefaller det dock som om ingen har en aning om. I varje fall inte under gårdagen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons