Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppmarknader på Brända tomten?

Annons

I arrangörsledet ingår också övriga föreningar i marknadsalliansen; IFK Ludvika, Ludvika Simsällskap och Ludvika Hockey.

Kjell Israelsson hoppas att det kan bli premiär på Brända tomten inom ett par veckor. Men först måste man ragga ihop fler funktionärer bland exempelvis föräldrar vars barn är medlemmar i någon av föreningarna.

-Om vi kommer i gång så tänker vi preliminärt ta ut en hyra på 200 kronor per bord, berättar Israelsson som hoppas att marknadsalliansen på detta sätt kan dra in välbehövliga slantar till verksamheten.

-Loppmarknaderna vid Skuthamn är väldigt populära och är något som intresserar många just nu. Brända tomten är en bra plats med tanke på att mycket folk rör sig på stan under lördagarna.

På grund av en schism med Sonja Ek och Yngve Jonsson var föreningarna i år inte med och arrangerade Ludvika Marknad. Ett arrangemang som, enligt föreningarna, årligen genererat intäkter på runt 150 000 kronor och som man nu på något sätt måste försöka dra in på annat sätt.

Förutom de eventuella loppmarknaderna har föreningarna redan beslutat om och startat försäljningen av lotter i ett billotteri.

-Vi hoppas sälja 4 000 lotter á 50 kronor och där vinsten består av en Skoda Fabia. Säljer vi alla lotter blir nettot 90 000 kronor som föreningarna får dela på, upplyser Israelsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons