Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loppisprylar väcker minnen

Annons

Mattor och datorer, vaser och köttklubbor. Allt går att hitta för den som söker lyckan på en loppmarknad. Men utan Åke Wikman och hans medhjälpare skulle loppisen i Djurås inte fungera.

Redan när grindarna öppnas är kön lång till loppmarknaden vid återvinningscentralen i Djurås. Det är inte helt sant att det är den som är först till kvarn som gör de bästa fynden. Här finns nämligen något för alla. Alla hittar någonting att ta med sig hem bland alla de saker som en gång var på väg till soptippen.

- När folk kastat saker gick vi och plockade. Sen när folk visste att vi tog hand om sakerna började man ta med sig ännu mer, säger Åke Wikman från Lions Club i Gagnef.

Åke är eldjälen som drog igång loppisen och till sin hjälp har han många engagerade medlemmar från Lions och Daldockan i Gagnef. Genom att ta vara på de värdefulla prylar som annars skulle hamnat på soptippen har Lions hjälpverksamhet i Gagnef fått ett betydande tillskott i kassan.

Detta är tredje lördagen för säsongen och minst en gång till skall det bli innan sommaren är över. Bland borden med kasserade saker väcks många minnen till liv. Saker som man själv en gång kastat men nu saknar så mycket att man köper de igen. Och glömda kunskaper får nu plockas fram på nytt.

- Jag har köpt ett Fiaspel till min dotter, men jag har glömt hur man spelar. Nu måste jag gå hem och lära mig först, säger Malin Larsson från Gagnef när hon med famnen full vandrar mot kassan.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons