Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lönsamt kommunalt uppdrag"

Annons

Elever i åttan har under några dagar följt arbetet i olika kommunala förvaltningar och de olika projekten redovisades vid det senaste samanträdet med kommunfullmäktige. Dagen till ära hade sammanträdet förlagts till Orsaskolan.

Redovisningen skedde samtidigt i åtta olika klassrum och mellan dem var det en ständig ström av elever som skulle medverka, ledamöter, kommunalt anställda och anförvanter.

Vi kan konstatera att smått kaos rådde, men flertalet kom rätt till slut och kunde lyssna till hur eleverna uppfattat sin avdelning.

Redovisningen gjordes med glimten i ögat och det var mycket tydligt att åttorna hade blivit väl omhändertagna vid de olika förvaltningarna.

Orsaskolans elever har vid två tidigare tillfällen genomfört projektet "Uppdrag Orsa näringsliv" och från det föreligger en utvärdering som konstaterar att redan andra året så har kontakten mellan företagen, eleverna och deras handledare förbättrats betydligt.

De förväntningar olika parter haft på projekten har också blivit uppfyllda i högre grad under det andra året.

En utvärdering kommer också om "Uppdrag Orsa kommun", men till dess får eleverna nöja sig med den uppskattning de rönte i form av ett bidrag med 5 000 kronor för att kunna utveckla cafeteriaverksamheten.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons