Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönemissnöje bland ABB:s civilingenjörer

Annons

- Vi har gjort en grov uppskattning bland våra förtroendevalda som visar att 87 procent av våra medlemmar i Ludvika är missnöjda med utfallet av fjolårets löneutfall, säger civilingenjörskretsens ordförande Bertil Nordqvist

Under mitten av 1990-talet skedde civilingenjörernas löneförhandling i högt tonläge där transformatordelen hamnade på CF:s "svarta lista" två år i rad.

Förre Ludvikachefen Sten Jakobs- son lovade i NLT 1999 att rätta till en del där lönerna släpade efter mest och detta gav offentligt beröm året därpå när utfallet på över 10 procent summerades.

Ingångslönerna justerades upp rejält. Men under 2001 tappade ABB-ingenjörerna en procents relativt löneläge och ABB-ingenjörerna inom hela svenska ABB kom ned i 94 procents relativt löneläge och antagligen så bidrog utfallet i fjol till ytterligare tapp.

- Vi har inte hela bilden klar ännu men om vi sätter genomsnittet i ABB till löneläge 100 procent så hade enheterna i Ludvika det ännu sämre. Kondensatordelen låg på 87 procent, transformatordelen på 91,8, components på 93, high voltage products på 96,7 procent.

- De enda som ligger över ABB-snittet är Power Systems med 104 procent men där är nu missnöjet som störst efter utfallet i fjol, säger Bertil Nordqvist som berättar att två av ABB-enheterna i Västerås nu finns på "svarta listan" men dock inget av Ludvikabolagen.

Bertil Nordqvist, som också sitter i styrelsen för Cvilingenjörsförbundet, tycker att gårdagens nyhet om att unga civilingenjörer visar rekordintresse för ABB är mycket glädjande:

- Det är positivt att ABB fortsätter att satsa på att anställa elevingenjörer, det visar att det finns framtidstro i företaget. Personligen tror jag att företaget har en stor styrka, mycket kompetent folk som ger oss en unik konkurrenskraft.

- Den fråga jag nu ställer mig är om vi klarar av att behålla våra elevingenjörer. Löneförhandlingen 2002 visar ett omfattande missnöje. Den låga lönehöjningen 2002 kan delvis förklaras med ABB:s ekonomiska läge med asbest och dålig likviditet. En annan förklaring kan vara att arbetsmarknaden är svag och att ABB utnyttjat detta.

Bertil Nordqvist berättar att CF-klubbarna ännu inte påbörjat löneförhandlingarna för 2003.

- Jag är rädd för att ABB kommer att vara fortsatt försiktiga med lönehöjningar 2003 och 2004. Detta är i så fall olyckligt för då kommer de yngre att lämna oss och de äldre kan inte överföra sina kunskaper till yngre ingenjörer.

- Kortsiktigt leder det till kvalitetsförsämringar och på sikt hotas företagets innovationskraft och därmed konkurrensförmåga. Jag uppmanar ABB-ledningen att sätta detta i relation till löneläget. Om våra grova beräkningar som visar på 87 procents missnöje bekräftas så betyder det att många kommer att lämna ABB om de får chansen. Det hoppas jag att ABB också tycker vore olyckligt, säger CF-kretsens ordförande Bertil Nordqvist.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons