Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönegarantin utfaller för pallfabrikens anställda

Annons

Under fredagen och senast måndag kommer alla 14 att ha fått sina löner för februari månad.

Som tidningen tidigare omtalat i veckan så drivs pallfabriken sedan den 1 mars numera av LW-Försäljnings AB. Företaget drivs av samma juridiska person som även drev konkursade LW-Pall, nämligen Mikael Gustafsson.

LW-Pall gick samman i företaget Storå Fisk och Lastpalls AB som försattes i konkurs av Lindesbergs tingsrätt den 28 februari på egen begäran.

Storå Fisk och Latspalls AB har samma juridiska ägare som ägaren till LW-Försäljnings AB:s ägare, LW-Invest AB.

Även där är Mikael Gustafsson ägare.

- Jag tar ingen hänsyn till ägarkonstruktionerna utan mitt uppdrag är att se till att de anställda medlemmarna får sina löner, säger Ingemar Hellström, ombudsman vid avdelning 5 Dalarna av skogs- och träfacket.

- Den statliga lönegarantin ska endast omfatta tiden fram till den 28 februari. Fram till detta datum var våra medlemmar anställda i LW-Pall.

- Lönen för mars ska betalas ut av LW-Försäljnings AB, understryker Hellström.

Konkursförvaltaren, advokat Ale Forsberg, Örebro, förklarade under fredagen att han ännu inte haft tid att se över konkursen i Storå Fisk och Lastpalls AB.

- Siffrorna är inte klara men jag vet att det handlar om miljoner.

Finns det några tillgångar i bolaget?

- Förutom ett antal kundfordringar, nej.

Advokat Forsberg säger sig ha talat med ägaren Mikael Gustafsson förra fredagen.

- Nu vet jag att han befinner sig på semester i Bangkok. Han kommer att vara med vid edgångssammanträdet i Lindesbergs tingsrätt den 14 april.

LW-Pall har krav på obetalda fakturor från fyra danska fiskleverantörer och Strålins Tryckeri Grycksbo på runt 4,5 miljoner kronor.

Huruvida det finns ytterligare skulder i bolaget visar sig vid den revision som konkursförvaltaren ska sammanställa till den 14 april.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons