Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönebråk på ABB

Annons

Fackliga förtroendevalda överväger att hoppa av då det är meningslöst att förhandla med en motpart som inte lyssnar:

- På gamla Power Systems är man överens om att man inte är överens. Det gick inte att förhandla upp mer än vad avtalet gav.

- Om jag uttrycker viss försiktighet så förstår jag att många medlemmar är bekymrade. Jag förstår att det känns mycket tungt att förhandla med en motpart som inte är förhandlingsbar. Men att sluta att arbeta fackligt gynnar bara vår motpart. Den lokala löneöversynen är normalt mycket betydelsefull, säger Bertil Nordqvist som är ordförande för CF-kretsen inom ABB i Sverige.

Ludvikaenheterna hamnar runt 3,5 procent.

- Det är lågt, nästan två procent lägre påslag än i fjol och lägre än i riket där det vanliga är 5 till 5,5 procent. Det här oroar oss med tanke på den konjunktur som står för dörren.

Bertil Nordqvist berättar att arbetslösheten för den typ av civilingenjörer som finns inom ABB är så låg som 0,9 procent trots IT-krisen.

- När konjunkturen vänder i höst och nästa år sugs de arbetslösa upp så jag tror att det blir ingenjörsbrist nästa år. Då kan ABB få problem då företaget ligger lågt och betalat överlag dåligt i årets översyn, säger Nordqvist.

- Jag vet att det här påverkar produktivitet, kvalitet och annat och när det blir jobb lediga utanför ABB så är ju risken stor att vi tappar kompetens.

Nordqvist konstaterar att gamla Power Systems inte är något undantag utan att det varit lika kärvt överlag i Ludvika:

- Tyvärr ser det lika illa ut i Västerås men det finns några som gett en procent mer. Vi har bara ett bolag där vi är överens. Det brukar också komma pengar vid sidan och det är illavarslande om det inte blir så i Ludvika.

- Nu är våra medlemmar väl informerade så när chefen kommer och försöker säga att det är ett bra påslag så vet de vad som är sant eller inte, hoppas CF-basen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons