Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Londonresan ställdes in

Annons

Förväntningarna var höga när de 56 lärarna och eleverna från Lugnetgymnasiets samhällsvetenskapliga, engelskspråkiga program bussades till Västerås flygplats tidigt på morgonen i måndags.

Men planerna rubbades redan när väskorna checkades in vid 08.30-tiden. Flyget var "några timmar" försenat på grund av ett tekniskt fel.

Först sex timmar senare fick sällskapet veta att flyget skulle avgå klockan 16.

- Men kvart över fyra fick vi nya besked. Flyget var inställt. Det var bara att hämta väskorna, säger en av eleverna, Stefanie Ljungholm från Borlänge.

Hon och hennes klasskamrater kom hem sent på natten mot tisdagen efter 13 bortkasta- de timmar på den lilla flygplatsen.

De är grymt besvikna och har ännu inte fått något besked om de över huvud taget får sina pengar tillbaka för vare sig flyget, hotellet eller musikalen som var bokad. Många elever hade också köpt biljetter till konserter och andra nöjen.

-Många av oss har valt just det här programmet för att få åka till London i tvåan. Flera kompisar har tagit sina körkortspengar och jobbat extra för att ha råd med resan. Det kostar runt 4 000 kronor, berättar Stefanie Ljungholm.

Så fort eleverna fick beske- det började lärarna jaga and- ra avgångar i bland annat Oslo och på Arlanda, men förgäves.

Och någon hjälp från Ryan air fanns inte att tillgå.

- Flygbolagen är enligt lag skyldiga att ersätta och assistera, men det var ingen som kontaktade oss. Ryan air har bara beklagat och lovat oss pengarna tillba- ka inom sju dagar, säger en av lärarna, Susanna Walter-Westberg.

Hon har själv arbetat inom resebranschen.

-Om det hade varit till exempel SAS så hade det inte varit några problem alls. Ryan air borde verkligen se över sin bac- kup om man som grupp ska våga åka med dem igen, säger hon och fortsätter:

- Ryan airs ansvariga kryper bakom sina anställda på golvet. Det är helt omöjligt att få tag på någon ansvarig.

Tidningen har förgäves sökt ansvarig personal på Ryan air.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons