Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Londonflyg väcker förhoppningar i Borlänge

Annons

Planerna på direktflyg Borlänge-London väcker förhoppningar i Borlänge. Hopp om fler turister till Dalarna och en möjlighet att snabbt nå storstaden.

Planerna på Londonflyg kan komma att betyda en hel del för Borlänge, om de förverkligas. De flesta tidningen talat med är positivt inställda till den trafik som är på gång.

I mars genomförs en första provresa London-Borlänge-Arvidsjaur, som tidningen kunde avslöja i går. Med på resan är engelska researrangörer, som ska sälja Dalarna och Norrbotten till engelsmännen. Att sälja in London till svenskar är inte lika nödvändigt. London är redan väl känt för sitt utbud.

- Ett ökat resande är alltid av godo, framförallt som det är weekendgäster. Det är precis vad vi behöver, säger Svante Kempe, chef för Scandic Hotel i Borlänge.

Affärsresenärerna kommer som det är nu, liksom helggäster vintertid. Högt på önskelistan står helggäster under årets övriga månader, när folk inte kommer till Dalarna för att åka skidor. Här kan engelsmännen fylla upp hotellrummen som annars står outnyttjade:

- Absolut, menar Svante Kempe.

Borlänge kommuns näringslivschef Hans-Gunnar Jonsson tror att det kan betyda mycket för Borlänge om trafiken kommer i gång:

- Men det är inte bara en Borlänge-angelägenhet, utan en länsangelägenhet, framhåller han.

- Visst betyder en direktförbindelse med London mycket. Även om det är charter. Det går alltid att ordna med stolar om man vill åka, säger Hans-Gunnar Jonsson.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons