Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lönande cykeltur för Johan

Annons

14-årige Johan Håll från Noret i Järna fick oväntad hjälp till ett planerat mopedinköp senare i år. På söndagseftermiddagen fick han nämligen en hittelön på 1 000 kr från en tacksam Leksandsbo.

Familjen Håll har sommarhus vid sjön Balsen. I söndags valde Johan att cykla från fritidshuset till hemmet i Noret. Efter några kilometer längs vägen Järna-Leksand upptäckte han en motorcykelväska en bit från vägen.

Johan hoppade av cykeln och öppnade väskan. Innehållet fick honom att ta med väskan hem. Väl hemma kunde han tillsammans med syskon och föräldrar se över innehållet och finna att väskan innehöll en kavaj, skjorta, lakan och en (!) sko.

I kavajen hittades dessutom ett pass. När familjen kontaktade polisen kunde de ge ett namn på en trolig ägare till väskan.

Mycket riktigt. Senare på söndagseftermiddagen kom en 47-årig Leksandsbo hem till Hålls i Järna för att hämta sin väska.

Den hade fallit bort under Leksandsbons motorcykelresa mellan Västkusten och Leksand i lördags.

Väskägaren hade själv i bil åkt mellan Leksand och Lesjöfors för att leta efter den dyra och specialbyggda väskan. Men utan framgång.

I tacksamhet över Johan Hålls uppmärksamhet överlämnade den lycklige väskägaren en tusenlapp till 14-åringen från Järna.

- Pengarna blir ett värdefullt bidrag till mitt mopedinköp senare i år, konstaterar Johan.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons