Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lom bet nakenbadare

Annons

Fågeln högg Martin i ljumsken. På lasarettet i Falun hade läkarna svårt att hålla sig för skratt när de sydde igen jacket och gav Martin en stelkrampspruta.

Med risk för att berättelsen skulle "spricka" kollade vi uppgifterna. Den är sann.

Martin Steens hustrun Karin bekräftar händelsen plus en utomstående tredje person med rötter och stor insikt i bygden. Vi har talat med Martin Steen.

Händelsen inträffade för tre veckor sedan i den lilla sjön Lisjön, Nyberget, Säters kommun.

- Jag tror att storlommen led av solsting. Jag hörde hur den väste och gav varningsläten ute på sjön under dagen. Jag tänkte inte mer på det och på kvällen grillade vi och tog ett glas vin.

- Mitt i natten simmade jag naken över sjön för att få lite svalka. Plötsligt kändes det som jag simmade på en gren. Jag kände ett sting i ljumsken och att något satt fast väldigt nära mina känsligaste kroppsdelar.

- När jag fick tag i "grenen" visade det sig att det var storlommen. Jag tog den om halsen och slängde iväg den samtidigt som jag kände hur blodet pulserade, säger Martin Steen.

Väl uppe på stranden gick färden till akuten i Falun.

I dag är Martin tryggt hemma i bostaden i Falun tillsammans med familjen. Han har en vecka kvar på semestern från Scania i Falun.

- Folk kräver skyddsjakt på vargar. Kanske jag skulle kräva lika för storlommen, skrattar Martin Steen.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons