Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokstallarna är i gång

Annons

Projektet arrangeras av CBM-studenterna Creative Business Management, Sara Ellström och Sebastian Löfgren med stöd av Rättviks kommun och Leksands Sparbank.

-Vi är otroligt nöjda över hur arbetet börjat. Vi hade en visning av Lokstallarna med vacker ljussättning på byggnaden, mat direkt från grillen, eldshow och lite annat trevligt. Cirka 100 personer kom och vi fortsatte samtalen på hotell Lerdalshöjden.

-Många roliga idéer och synpunkter kom fram. Det uppstod samtal och diskussioner och några dagar senare träffades vi igen för att fortsätta diskutera. Vid det andra mötet var bland andra Rebecca Ahlstedt med, projektledare för Design i Dalarna, berättar Sara Ellström.

Efter ytterligare ett möte där Maja Gesar, Malena Gyllenhak, Katarina Johansson och Hedda Staf, arkitektstudenter från KTH i Stockholm var med visades skisser på lokalen. Arbetslag om cirka fem till tio personer bildades.

Genom kompromisser och dialog enades arbetslagen om några punkter. Det ska finnas verksamhet i Lokstallarna året runt, det ska finnas minst en flexibel lokal för scenframträdanden, möjlighet till konferenser. Lokstallarna ska vara tillgängliga och fler aktörer måste samverka för att få en hållbar utveckling av projektet.

-Finansieringen diskuterades också och jag vill påpeka att alla som är intresserade är välkomna att delta. Syftet med vårt examensarbete var att få igång en process och det känner vi att vi lyckats med. Människor har samlats och vårt arbete är egentligen avslutat. En arbetsgrupp har bildats och projektet går vidare med att hitta framtiden för Lokstallarna, säger Sara Ellström och Sebastian Löfgren.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons