Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokalfråga snart löst?

Annons

- Vi tar ingenting för givet, vi har stått på trappen många gånger och fått kliva ner igen.

Så betecknar Rune Ångerud och Rune Dahlström, ordförande respektive styrelseledamot i Pensionärernas slöjdargrupp, förslaget om att få disponera källarvåningen på Hovslagaregatan 12.

För drygt ett par år sedan kördes slöjdargruppen ut i kylan. Lokalerna på Allégatan dömdes ut i samband med en besiktning. Ersättningslokaler utlovades, men historien har utvisat att slöjdarnas verktyg hunnit samla mycket damm.

Den rogivande, och av många betraktad som en synnerligen värdefull social verksamhet som sparat många hemtjänstkronor åt kommunen, tvingades ner i malpåsen.

Slöjdargruppen gav dock inte upp. När det stod klart att kommunen inte skulle ta fram alternativlokaler i brådrasket tog gruppen initiativet.

Pensionärerna visade sig vara lika kreativa lokalsökare som slöjdare. Flera förslag på lokaler presenterades för beslutsfattarna. Men samtliga ratades av en eller annan anledning.

- Vi har stått på trappen många gånger, säger en av de drivande krafterna i föreningen, Rune Dahlström.

- Därför tar vi heller ingenting för givet den här gången, vi vill ha beslutet på papper innan vi är säkra, tillägger slöjdargruppens ordförande, Rune Ångerud.

Båda vågar dock sträcka sig till ett försiktigt "äntligen" när källarvåningen på Hovslagaregatan 12 förs på tal.

Här finns den senaste och förhoppningsvis definitiva lösningen.

Förra veckan presenterades lokallösningen hos teknik- och fritidsutskottet.

Och på tisdag återfinns källarvåningen på kommunstyrelsens dagordning där förslaget till beslut lyder; "...att upplåta källarvåningen i Hovslagaregatan 12 till pensionärsverksamhet.".

I botten finns även en preliminär överenskommelse som slöjdargruppen accepterat. Den innebär att slöjdarna bekostar nödvändiga ombyggnader inklusive bullerdämpande åtgärder.

Dessutom ska gruppen åta sig den yttre skötseln av fastigheten. Kommunens motprestation är att slöjdargruppen nyttjar lokalerna hyresfritt.

- Vi håller tummarna fram till den fjärde mars då kommunstyrelsen sammanträder, säger Rune Ångerud.

Nämnas kan att det är aktuellt att hyra ut de totalt åtta lägenheterna i Hovslagaregatan 12 och 14 till Migrationsverket.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons