Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala matproducenter på mässa i Sälen

Annons

Den matmässa med minimarknad som arrangerades på Olnispagården i Sälen samlade ett tjugotal lokala matproducenter och det blev en mycket lyckad mässa.

Stora delar av Västerdalarna fanns representerade vid matmässan och syftet med den var att dels visa allt det goda och fina som finns, dels att förmedla kontakter mellan producenter, inköpare och konsumenter.

Redan för ett par år sedan startades ett projekt för spridning av lokalproducerade matvaror och det här projektet har haft en mycket lyckad start. Vid matmässan höll chefskocken Lars Erlman vid Åkerblads hotell i Tällberg ett föredrag om de mervärden den lokalproducerade maten kan ge. Hög kvalité, effektiva transportter och ett gott samarbete är tre av grundstenarna för lönsam hantering. I samband med den här matmässan fick besökare också smaka på delikatesser. Det kom också många besökare och mässan är säkert mycket viktig för just de lokala matproducerande företagen men också för konsumenter och de som köper in matvaror till olika anläggningar.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons