Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala löneförhandlingar dröjer

Annons

Efter en långt utdragen konflikt i våras med bland annat personal i Smedjebacken uttagen i strejk lyckades parterna enas om ett avtal. Det innebar att i år skulle personal inom omsorgen få ett lönelyft på fem procent. Övriga anställda inom kommunen som är anslutna till Skaf skulle få 2,6 procent i lönelyft.

Kritiska röster höjdes bland medlemmarna för att grundbudet från arbetsgivarna var 3,6 procent till alla och många såg sig som förlorare efter flera veckor med konfliktåtgärder.

Gemensamt för alla medlemmar var att de skulle få ett engångsbelopp. Samtliga heltidsanställda skulle få 1 000 kronor.

- Vad jag förstår har detta utbetalats i samband med augustilönen, säger Rågher Thelin.

Utgångskravet från samtliga av Kommunals sektioner i Dalarna inför de lokala förhandlingarna är att alla medlemmar ska få ett lönelyft på fem procent.

- Det anser vi är ett rimligt krav som vi inte kan pruta på, säger Thelin.

De lokala förhandlingarna kommer inte i gång förrän den 20 oktober och skälet är att det tagit tid att samordna det hela.

- Vi har som målsättning att köra på så att vi får det hela avslutat så snabbt som möjligt, våra medlemmar vill naturligtvis ha sina pengar så fort som möjligt.

Rågher Thelin kan inte säga något om när förhandlingarna kan vara avslutade men anser att det måste vara klart innan årsskiftet.

- Jag kan inte acceptera annat än att det klart till jul så våra medlemmar får sina pengar.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons