Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala band röjde friskt

Annons

Banden Thumping Artery och Sverkers är förvisso "korsbefruktade" såtillvida att två medlemmar återfinns i båda banden, men genrerna är definitivt skiljda från varandra. Thumping Artery spelar irländsk folkmusik som om man befann sig på en rökig pub i Tipperary, medan vid det här laget tämligen välkända Sverkers levererar pålitlig gladpunk.
Thumping Artery stod faktiskt på torsdagskvällen live på scen för första gången någonsin, något som inte märktes annat än i en tidvis något vacklande publikdialog.
Sara Schmidt på fiol och Stina Törnqvist på såväl fiol som irländsk tin whistle stod i en klass för sig. Peter Westlund var frontperson på sång och dragspel, och påpekade hur fantastiskt det var att äntligen få komma ut från replokalen. På frågan om han ännu kunde säga sig ha uppnått den för genren erfoderliga whiskyrösten, svarade han snabbt:
- När vi har repat klart brukar ju rösten ha tagit slut - och då låter det bra!
Sverkers har hämtat sitt namn från allas vår Sverker Olofsson på tv:s Plus, samt från dansbandsgenrens klassiska nomenklatur. Stefan Bergfeldt och kompani har till skillnad från nybakade Thumping Artery stått på scenen i modiga fem år, och är kaxiga nog att inleda med monumentala Staten och kapitalet av Ebba Grön.
- Vi utlovar stenhårt röj med ett stänk av humor, menar Bergfeldt innan spelningen.
Ändå måste man nog tilldela föregående Thumping Artery stora röjpriset för kvällen.

JOAKIM LINDBERG

Mer läsning

Annons