Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LogWeld behöver nyanställa

Annons

Svetsare och robotpersonal står på önskelistan.

- Män eller kvinnor det spelar ingen roll. Men det vore kul att få in någon tjej. Det behövs nog där inne bland grabbarna.

LogWeld omsätter 12 till 13 miljoner i dagsläget och den största kunden är skogsmaskinproducenten Log Max AB i Grangärde.

I våras köpte LogWeld en ny svetsrobot. Ett landsbygdsstöd på 374 500 kronor bidrog till en del av betalningen vid inköpet. Roboten gjorde det i sin tur möjligt för LogWeld att öka produktionen och därmed även personalen.

I huvudsak är det Log Max framgångar som gör att LogWeld går bra.

- Ja, det är inget att hymla med. Vi tillverkar i huvudsak åt Log Max.

Är det inte riskabelt att hänga upp verksamheten på en stor kund?

- Det är jättebra att ha en stor kund. Men det är förstås lite skrämmande. Det finns ju en fara i att man blir beroende av den, erkänner Eriksson och fortsätter sedan.

- Vi arbetar åt olika håll för att bredda vår kundkrets. Men vi har inte vågat marknadsföra oss så mycket. Vi måste ju i första hand hinna med att göra det vi ska åt Log Max.

Men LogWeld har flera kunder. Företaget tillverkar bland annat applikationer och svetsade komponenter till Lemont Maskin som har CNC-maskiner för kvalificerad bearbetning, och EM Eriksson i Borlänge som sysslar med smide på legotillverkning.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons